Om oss

Det bästa sättet att förutspå framtiden är att skapa den

Så här arbetar vi

t3_0010.jpg
 
 

Så här arbetar vi

Vi vill gärna bidra till en bättre miljö genom att minimera vår bränsleförbrukning med kompetenta chaufförer och miljösmarta maskiner. 

Vi vill alltid hitta en enkelhet i det vi gör för att slippa onödiga felsteg och missförstånd, men även för att förbättra arbetsmiljön och skapa en god kundrelation.

Kostnadseffektivitet är en viktig punkt för oss, vi vill alltid ge er som kund ett bättre resultat gentemot våra konkurrenter, fast till ett bättre pris. Detta genom vår effektivitet och att vi ständigt utvecklar vår teknik. Men även genom att vi tar hänsyn till varenda liten aspekt och eliminerar all kostbar spilltid.

Vi utvecklar och förbättrar våra produkter kontinuerligt, målet är att överträffa kundens förväntningar på slutresultatet av genomförda uppdrag.

Vi sätter jämt kunden i centrum och arbetar alltid utifrån kundens krav. Som kund ska ni alltid känna er trygg och säker då vår strävan är att utveckla och upprätthålla goda kundrelationer. Skulle ni som kund vara missnöjd eller tycker ni att något kan bli bättre tar vi gärna emot synpunkter.

 
 

Vår ambition

 
 

Ambition

Vår ambition är att fortsätta utvecklas som företag och hitta nya vägar mot framgång. Vi vill fortsätta upptäcka nya banbrytande tekniker mot ekonomisk effektivitet och en produktiv men hållbar utveckling. 

 
 

Vår Historia

jeep_lass2 (1).jpg
 
 

Historia

Det var 1948 det började, i Fågelsjö, strax utanför härjedalsgränsen. Allan Woxlin hade hitintills dragit sig fram som skogsarbetare och bonddräng. Men hans morbror hade ett litet åkeri som gav hans familj försörjning, och Allan såg att det fanns gott om jobb i skogarna. Så när hans granne, kronojägaren, gav ett löfte om skogskörningar, slog Allan till. Med lånade pengar och släktens borgen, köpte han sin första bil – en Landrover jeep – och började virkeskörningarna.

Woxlins åkeri var bildat. Flera hästar lunnade fram timret från fällningsplatserna, till lastning på Allans hemsnickrade träkälkar och för vidarebefordran till närmaste flottningsled.
Verksamheten fungerade bra och Allan kunde skaffa ännu en jeep – nu av märket Willers. Men mekaniseringen i skogen gick snabbt framåt, och snart hade Allan investerat i både en lastbil – en Volvo Viking – och en BM halvbandare med grip för lastningen.

När flottningen upphörde på 1960-talet förslog inte längre de gamla maskinerna. Men det gällde att hänga med i utvecklingen, och Allan skaffade en större lastbil för att frakta timmer till industrierna vid kusten. Han hade också plogning om vintrarna och borrade sten vid vägbyggen om somrarna.

År 1966 flyttade familjen Woxlin från Fågelsjö till Sveg, och maskinparken utökades med en Scania grusbil. När jobben i och kring Härjedalen inte räckte till, tog Allan körningar på byggen i Stockholm. Där gjorde också sonen Pelle sin entré i företaget – han var inte gammal nog att få köra bil, men att lasta grus gick för sig.

Stockholm hade dock ingen påtaglig lockelse på familjen Woxlin, utan man beslöt att satsa på hemmamarknaden. Ytterligare en lastare blev stationerad i Sveg, och sedan dess har maskinparken stadigt vuxit.

År 1986 hade lillebror Anders blivit stor nog att ratta bilar, grävare och lastare och 1987 bildades Woxlins Åkeri AB.

 
 

Kontakta oss för mer info.